pondělí 27. dubna 2015

POŠUK 2015

Pošemberský ultrakros neboli POŠUK je příjemnej malej (startujících v hlavním závodu je jen 100) závod v krásném prostředí. První a poslední závodní prověrka před Perunem. Počasí se nakonec úplně nepředvedlo, bylo kolem 20 a hlavně pěkný dusno. Již cestou údolím, podél říčky Šembery, ke startovní louce jsem si vzpomněl, že jsem tudy jel s kamarádama na kole a už tehdy se mi tam líbílo...

Hlavně zkontrolovat nastavení hodinek.. ;-)

Na louce u startu je spousty dětí, občerstvení a odpolední pohoda. Anička spokojeně ťape a občas si "povídá" s ostatními dětmi. Já čekám na Tomáše na rozběhání a relax před startem příjemně ubíhá.

Stoupáme si do druhé řady a s výstřelem z pušky vyrážíme. Ze silnice do prvního kopce sbíhám na 4 místě. Držím si stopu a furt čekám až mě někdo začne předbíhat.

na druhém km ještě na 4. místě



To přijde až na čtvrtém a pátém kilometru. Do druhýho kopce visím za Tomášem a nahoře nás občas někdo vezme, jsme kolem 10. místa. Na nejvzdálenější místo trasy dobíhám trochu vyflusanej, ale občerstvovačka na šestém kilometru přichází v pravou chvíli a já se za ní konečně začínám rozbíhat. Přichází nejprudší úsek trasy, kde se hodně rychle jde. Přede mnou jsou asi čtyři běžci v menších rozestupech a za mnou jen 20 m Tomáš.
Následuje rovinatější úsek a já začínám stahovat ty první dva přede mnou. Teď se běží příjemně. V prudkým seběhu přebíhám oba naráz a teď to ještě udržet ve stoupání. Následující část se neustále klikatí svahem, takže občas zahlídnu běžce vpředu. Těm za mnou se vzdaluju. Následuje sešup ke druhé občerstvovačce, kdy zase uberu pár metrů z náskoku. Máme 12,5 km. Do cíle 4 km a ztrácím asi 200-250 m.


Následuje nejdelší stoupání, které vede, až na samotný závěr, po tvrdé šotolině, takže lze pěkně běžet. Závěr je zas trochu chodeckej kolem zříceniny hradu Šember. Jak už se chystám na finiš, tak v seběhu čtu nejprve cedulku "tady přidejte" místo upozornění "tady opatrně!" :-) No, naštěstí to dobře dopadlo. Na ty dva přede mnou ztrácím nějakých 25 m. V posledním stoupání si držím stejný odstup. Ale v seběhu už na nic nečekám a pálím vpřed. Na jeho konci předbíhám prvního a vyrážím už po silnici za druhým, cíl už je na dohled. Postupně přidávám, už jsem před ním, poslední zatáčka a plný sprint. Furt jsou pár metrů za mnou, ale už to udržím. Nakonec báječné 8. místo a čas 1:18:14, takže naprostá spokojenost. Tomáš dobíhá na 14. místě 3 minuty za mnou.

Cílová rovinka
profil Pošuka
Pošemberský ultrakros | 16.1 km/+440 m | 1:18:14 hod | 4:51 min/km | 8. místo

--
info o závodu zde: http://www.posuk.net/

Celkové výsledky zde:


foto: posuk.net / sportovníservis.cz
s Aničkou při tombole

1 komentář: