Stránky

pondělí 25. dubna 2016

POŠUK 2016

V týdnu po Ještědu se snažím dát dohromady, takže nejdřív sauna, proklusání, každý večer promasírování stehen a v pátek to vypadá, že nohy se už umoudřily...

startovní rovinka | foto: Tomáš Svoboda
Rozběhat, tentokrát se pořádně protáhnout a počkat na startovní "pšouknutí" z pušky a hurá do závodu. Vloni 8. místo a čas 1:18 jsem původně přemýšlel trochu vylepšit, ale nevím co od nohou čekat a Zuzka Urbancová mě ještě v týdnu povzbudí, že chce běžet na můj loňský čas.


Ve druhým kopci je to tentokrát lepší a na rovince držím pěkně rytmus, i když mi nejde se držet delší dobu ostatních, kteří mě občas předběhnou. Na 5. km mám náskok na loňský čas 50 vteřin.
  
druhý seběh | foto: Tomáš Svoboda
U první občerstvovačky mě běžci za mnou znervózní, když se ani jeden na ní nezastaví a jdou tak přede mě. To fakt potřebuju pít jen já? Jsem cca na 13. místě. Nad plynovodem kontroluji mezičas (náskok mírně narůstá) a peláším dál, běží se mi krásně. Držím tempo a seběhy si užívám a postupně dva běžce předbíhám a před druhou občerstvovačkou se dotahuju na dalšího. V následujícím dlouhém kopci získává pár metrů, ale říkám si že v seběhu z hradu Šember ho dám. Ještě před lávkou jdu před něj a teď je to už jen na mě.

lávka trochu houpala | foto: Tomáš Svoboda
Na loňský čas mám velký náskok, ale chci ještě zkusit stlačit čas pod 1:15. Bohužel před sebou nemám nikoho v dohledu, kdo by mě aspoň vzdáleně táhl. Na silnici ale cítím, že lehkost běhu už jsem nechal někde za sebou a tak výsledný čas je 1:15:17 (zlepšení o 3 minuty) a celkové 10. místo, 8. místo v kategorii.

IMG_8688
cílovka | foto: Leoš Velenský

Opět nádherný závod s bezva atmosférou!

Strava aktivita zde.
Celkové výsledky zde.
mapa závodu zde.

další foto (Tomáš Svoboda):





Žádné komentáře:

Okomentovat